Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Administrativ organisering

Norsk akkreditering holder til i Lillestrøm og har 37 tilsatte. Enheten ledes av direktør og er delt inn i fire avdelinger. I tillegg er det en stabsenhet. Ledelsen består av direktør og fire avdelingsledere.

Organisasjonskart 2024

Avdeling for akkreditering

Avdeling for akkreditering består av to seksjoner.

  • Seksjon for miljø og helse
    Seksjon for miljø og helse har saksbehandling, bedømmingsaktivitet, akkreditering og vurdering av laboratorier innen medisin, helse, miljø, næringsmiddel, kriminalteknikk og renseanlegg som sin hovedoppgave. Seksjonen er videre ansvarlig for akkreditering av biobanker, referansematerialeprodusenter og kvalifikasjonsprøving, samt at den er også ansvarlig for inspeksjoner i samsvar med OECD sine krav til god laboratoriepraksis (GLP)
  • Seksjon for industri og sertifisering
    Seksjon for industri og sertifisering har saksbehandling, bedømming, akkreditering og oppfølging av akkrediterte verifikasjons-, inspeksjons- og sertifiseringsorgan som sin hovedoppgave. Den har i tillegg ansvar for laboratorier innen kalibrering, maritim, landbasert industri og byggevarer.

Seksjonsledere rapporterer til avdelingsleder for akkreditering.

Avdeling for utvikling og internasjonal samhandling

Avdelingen arbeider med å etablere nye akkrediteringsordninger og koordinerer etaten sitt arbeid i internasjonale samarbeidsorganisasjoner. 

Avdeling for digitalisering, IT og kommunikasjon

Avdeling for digitalisering, IT og kommunikasjon har drift, vedlikehold og videreutvikling av etaten sitt IT-system, utvikling av nye digitale systemer, kommunikasjon og etaten sin nettside som sine hovedoppgaver.

Avdeling for økonomi og administrasjon

Avdeling for økonomi og administrasjon har økonomi- og virksomhetsstyring, arkiv, HR/personal, innkjøp, kontordrift, lønn og regnskap som sine hovedoppgaver.

Stab

Norsk akkreditering sin stab har internasjonalt samarbeid, juridisk rådgiving, kvalitetsstyring og utvikling av akkrediteringsområder som sine hovedoppgaver. 

Laster...